Gevulde mini paprika's

Tegenwoordig zijn bij vrijwel alle supermarkten naast gewone paprika's ook kleine paprikaatjes te koop. Lekker én gezond! Ik vulde ze met gehakt, roomkaas en kruiden. Heerlijk!



Ingrediënten: 

±8 mini paprika's
200 gram rundergehakt of tartaar
50 gram roomkaas
25 gram geraspte kaas
1 tl Italiaanse kruiden
1 flinke snuf cayennepeper
1 el ketchup 
zout


Bereiding:

Halveer de paprika's en maak ze van binnen schoon. Meng alle overige ingrediënten (zonder de geraspte kaas) goed door elkaar en vul de helften van de paprika ermee. Je hebt royaal gehaktmengsel, dus vul ze ook royaal. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover.
Bak de paprika's in een voorverwarmde oven op 170 graden 20 minuten tot het gehakt goed gaar is. 



N.B. Wanneer je maximaal 50 gram paprika eet, zijn deze lekkernijen nog GOK-groen. Bij méér dan 50 gram zijn ze oranje en moeten ze in je uurtje worden gegeten.




Vaker Kopen 2021Vaker Kopen 2021

Reacties