Groene topper van Ramonda

De titel van dit recept laat nog heel veel te raden over...
Soms krijg ik van lezers van mijn blog of van mensen uit de leergroepen een eigen recept toegestuurd, érg leuk!
Dit recept voor groentesoep van Ramonda vond ik heel erg bijzonder en het delen waard. Deze soep is ideaal om op een makkelijke manier veel verschillende soorten groenten binnen te krijgen, zowel voor kinderen als volwassenen. Lekker als je ziek bent, maar óók als je lekker fit bent en fit wilt blijven.
Zelf ben ik enorme soepliefhebber en lust ik dagelijks wel een kop soep. Dit recept levert maar liefst 5 liter soep, en is heel geschikt om (in porties) in te vriezen. 
Natuurlijk ook leuk als straks na corona de hele familie weer op bezoek mag komen en je heerlijk uit kunt delen! 

De foto's bij dit recept zijn ook gemaakt door Ramonda. Dank je wel voor dit heerlijke recept!



Ingrediënten:

2 potten kippenbouillon (in totaal ongeveer 1,2 liter vocht)
2-3 eetlepels mosterd (naar smaak)
200 gram crème fraiche
200 gram kruidenroomkaas
400 gram kipreepjes
1½ el olijfolie
1 rode ui in snippers
500 gram champignons
600 gram spruitjes
400 gram spitskool
4 stengels bleekselderij
500 gram broccoli 



Bereiding:

Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Omdat alles met de staafmixer gepureerd wordt, komt dit niet heel precies.

Verhit in een grote soeppan de olijfolie. Fruit de ui totdat deze glazig is en voeg daarna de champignons en bleekselderij toe en bak deze 10 minuten mee met de ui. Nu kun je de kippenbouillon erbij doen, samen met de  broccoli, spruitjes en spitskool. Laat alles 20 minuten koken totdat alle groenten gaar zijn. 

Pureer de soep nu met de staafmixer. Als de soep gepureerd is kun je de crème fraiche, roomkaas en kipreepjes door de soep doen. Roer nog even goed door zodat het goed verdeeld wordt over de pan.
Voeg naar smaak zout en peper toe

Eet smakelijk



Select 2021Select 2021

Reacties