29 mei 2021

Koolhydraatarme babi pangang met witte kool

Het recept van deze babi pangang lijkt erg op het recept van de ajam pangang dat ik onlangs op mijn blog plaatste. De basis is min of meer hetzelfde, maar dit keer gebruikte ik extra groenten in het gerecht in de vorm van witte kool. Ook wijken de hoeveelheden een beetje af omdat ik méér vlees gebruikte.
Het resultaat was verrassend en zéker zo lekker als de babi pangang van de Chinees!



Ingrediënten voor 4 - 6 porties:

750 gram hamlappen
200 gram gesnipperde ui
400 gram witte kool in repen
80 - 100 gram tomatenpuree (gebruik 80 gram voor 4 porties)
2 el olijfolie
1 tl gehakte knoflook
50 gram Steviala ery bronze
4 el (rijst)azijn
1 el sojasaus
1 tl sambal
300 ml water
zout naar smaak
Johannesbroodpitmeel


Bereiding:

Verhit de binnenpan van de slowcooker op het fornuis en maak de olie heet. Snijd de hamlappen in repen en bak de repen in de hete olie. Er zal dan vocht uit het vlees komen, wacht tot al het vocht verdampt is voordat je verdergaat.
Doe nu de knoflook en ui erbij in de pan en roerbak dit even mee. 
Meng in een bakje de tomatenpuree met de Steviala ery bronze, de rijstazijn, sojasaus, water en sambal. 
Giet dit mengsel over het gebakken vlees en zet de binnenpan vervolgens in de slowcooker. Laat het vlees op de laagste stand 6 uur zachtjes sudderen. Na die 6 uur roer je de saus met vlees even door en voeg je de in repen gesneden witte kool toe. Schep het nog even om en laat het vlees mét de kool nu nog 2 uur op de laagste stand staan.
Is de saus niet voldoende ingedikt? Bind de saus dan met een theelepeltje Johannespitmeel. Gebruik niet te veel tegelijk, het bindt enorm snel!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten