Vrijwel iedereen kent de 'babi pangang' van een bezoek aan de Chinees. Babi betekent varkensvlees. Ajam betekent kip, en dat betekent dus dat er kip gebruikt is in dit gerecht!
Ingrediƫnten voor 3 tot 4 porties:
450 - 500 gram kip(dij)filet100 gram gesnipperde ui
2 tenen knoflook fijngehakt
50 gram tomatenpuree
25 gram Steviala Ery-Bronze
200 ml water
1 el olijfolie
2 el rijstazijn
1 tl sambal
Johannesbroodpitmeel
Bereiding:
Snijd de kipfilet in repen. Verhit op het fornuis de olie in de binnenpan van de slowcooker. Wanneer dit met jouw slowcooker niet kan, kun je een koekenpan gebruiken.Bak de repen kipfilet een paar minuten in de hete olie. Voeg als het vocht verdampt is de knoflook en ui toe en bak deze nog even mee.
Meng in een bakje de tomatenpuree, 'suiker', azijn, water en sambal en voeg zout naar smaak toe. Giet dit mengsel over de kip. Laat het vlees met de saus ongeveer 4 uur sudderen op de laagste stand.
Controleer of de saus dik genoeg is en bindt hem zo nodig met een lepeltje Johannesbroodpitmeel.
Serveer de ajam pangang met (bloemkool)rijst en sperziebonen. Smullen maar!