Tjap Tjoy

Tot twee keer toe probeerde ik Tjap Tjoy te maken in mijn slowcooker. Toch vond ik het resultaat beide keren teleurstellend. De groenten werden een grijze brij, die moesten er vermoedelijk korter in. Daarom ging het derde experiment weer 'gewoon' in mijn hapjespan op het fornuis. Resultaat? Héérlijk!


Ingrediënten voor 3 tot 4 porties:

500 gram kip(dij)filet in blokjes
250 gram champignons in kwarten
1 rode paprika in stukjes
150 gram taugé
100 gram beetgare sperziebonen
1 rode peper gesnipperd
Johannesbroodpitmeel

Marinade:
2 el olijfolie
½ tl witte peper
½ tl gemberpoeder
½ tl citroengras
½ tl knoflookpoeder
Zout naar smaak

Saus:
2 el sojasaus
10 druppels stevia
100 ml water
1 el ketjap asin
½ tl vissaus
1 el rijstazijn

Bereiding:

Maak een marinade van de olie met de kruiden en het zout. Doe hier de blokjes kipfilet in en laat het een half uur intrekken.
Verhit de hapjespan en bak de kipblokjes in enkele minuten rondom bruin. Doe de champignons en paprika bij het vlees, en bak het geheel ongeveer 10 minuten zodat de groenten kunnen garen. Voeg nu de saus toe. Laat het geheel nu nog ongeveer 5 minuten pruttelen tot het vlees én de groenten gaar zijn. Voeg als laatste de sperziebonen, rode peper en taugé toe en schep alles nog even om. Je kunt de saus naar behoefte een beetje binden met Johannesbroodpitmeel.
De Tjap Tjoy is heerlijk bij bijvoorbeeld bloemkool- of broccolirijst. 

Wil je méér saus? Verdubbel dan eenvoudig de ingrediënten van de saus!

Tip: Wil je graag wat meer groenten? Voeg dan nog in stukken gesneden komkommer toe.




Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Reacties