Aziatisch rundvlees uit de slowcooker

Is het Chinees of is het Indisch? Jullie mogen het zeggen... In elk geval is deze 'beef rendang' heerlijk van smaak en helemaal koolhydraatarm en GOK-groen.
Ik gebruikte magere runderlappen en het vlees werd evengoed botermals. Mocht je toch wat méér vetten willen, dan kun je doorregen riblappen gebruiken.


Ingrediënten:

750 gram runderlappen
2 el rijstazijn
2 el ketjap asin
50 gram oestersaus
50 gram Steviala Ery Bronze
2 tl knoflookpoeder
2 tl gemberpoeder
2 tl citroengras
1 tl sambal
Johannesbroodpitmeel



Bereiding:

Snijd het vlees in kleine bokjes en doe ze onderin de slowcoooker. Meng in een bakje de overige ingrediënten (zonder het johannesbroodpitmeel!) en voeg dit daarna toe. Roer het even goed door.
Zet de slowcooker op de laagste stand op 8 uur. 
Wanneer de saus te dun is kun je een half theelepeltje Johannesbroodpitmeel toevoegen om het te binden. Smullen maar!


Mode NajaarMode Najaar

Reacties