02 oktober 2021

Koolhydraatarme risotto met spek en kaas

Doordat deze risotto van bloemkool is gemaakt en niet van risottorijst, is hij helemaal koolhydraatarm en geschikt voor een gok-groene maaltijd! Je kunt de bloemkoolrijst zelf maken door roosjes bloemkool te vermalen in een keukenmachine, maar in veel supermarkten is bloemkoolrijst ook kant en klaar te koop.
Deze rijst is dan vaak iets grover dan wanneer je hem zelf maalt, waardoor je de 'rijst' wellicht een minuutje langer moet bakken.


Ingrediënten voor 2 porties:

400 gram bloemkoolrijst
80 gram gesnipperde rode ui (ongeveer 1 ui)
75 gram geraspte kaas
125 gram uitgebakken spekjes
80 gram crème fraiche
1el olijfolie
6 el bouillon
Versgemalen peper
Snuf nootmuskaat


Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig is de bloemkoolrijst toe, en roerbak dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Blus de bloemkool af met de bouillon. Proef even of de bloemkool nog te veel bite heeft of gaar genoeg is.


Voeg als hij gaar genoeg is de kaas en crème fraiche toe aan de bloemkool en roer deze er goed door, zodat de kaas kan gaan smelten. Doe als laatste de uitgebakken spekjes erbij. Breng de risotto nu op smaak met flink wat gemalen peper en een snuf nootmuskaat. Controleer of je het zout genoeg vindt, zo niet dan kun je nog wat zout toevoegen. 

Tip: Varieer ook eens met blokjes gerookte kipfilet en blokjes brie... Of verzin zelf een lekkere combinatie!


Bol 7-daagseBol 7-daagse

1 opmerking: