Pinda-MiM

MiM betekent Muffin in een Minuut... Of Muffin in een Mok. Je mag zelf kiezen, het is voor deze pinda-MiM allebei bijna waar! Hij moet namelijk iets langer in de magnetron dan één minuut 😊
Wil je liever geen magnetron gebruiken? Dan kun je het cakeje ook gewoon bakken in een oven. Houd ongeveer 15 minuten op 180 °C aan.

Ingrediënten:

1 ei
35 gram kokosmelk
20 gram kokosrasp
5 gram kokosmeel
10  gram erythritol
1/8 tl bakpoeder
Snufje zout



Bereiding:

Klop in een magnetronbestendige kop of beker een ei los. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en klop alles goed door elkaar. Zorg dat de pindakaas goed is opgenomen en niet in een klont blijft zitten.
Bak de MiM nu 2 tot 2,5 minuten in de magnetron op 800 Watt.
Stort hem op een schoteltje en smullen maar!

De MiM is warm het lekkerst maar kan ook worden ingevroren voor later gebruik. 

Tip: Halveer de MiM en smeer er slagroom of roomkaas tussen. Ook pindakaas is natuurlijk erg lekker, maar met méér pindakaas wordt de MiM wel gok-oranje. Wil je hem gok-groen houden? Vervang de pindakaas dan door amandelpasta.

Reacties

  1. Lekker. Ik moet juist iets meer suiker eten. Dan kan ik rietsuiker nemen denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat méér suiker voor iemand goed zou kunnen zijn. Als je wat aan wilt komen kun je beter wat méér vetten eten. Snelle suikers geven vermoeidheid en ontstekingen!
      De rietsuiker zou wel een vervanging kunnen zijn.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor het advies. Ik heb alleen maar rietsuiker in huis. Ik weet niet zo goed hoe ik kan berekenen hoeveel suiker in binnenkrijg. Ik weet wel dat ik ongeveer 950 tot 1000 kilocalorieën binnen krijg. Te weinig zout, eiwit zegt Voedingscentrum. Te veel verzadigd vet. Dus puzzel ik uit hoe ik beter kan eten met de diëtiste (zonder allergische reactie). Ik vind het moeilijk.

      Verwijderen
    3. Het is ook niet altijd makkelijk... Bedenk wel dat het voedingscentrum niet bepaald onafhankelijk is, maar betaald wordt door Unilever... Zo veel mogelijk 'uit de schepping' is het gezondst! We krijgen het gezond aangeboden, in de fabrieken wordt er van alles toegevoegd en daar wordt het vaak ongezond van gemaakt. 1000 calorieën is te weinig voor een goede verbranding en spijsvertering. Je krijgt dan altijd tekorten in voedingsstoffen. Probeer dus gewoon wat méér echt eten te nemen. Wat noten, een halve avocado, fruit enz.!
      Succes!

      Verwijderen
  2. Ik maak iets dergelijk ook vaak en het is ook lekker om ze door midden te snijden en even te roosteren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten