Soms zijn bepaalde ingrediënten of gerechten bij mij ineens een poosje favoriet. Zo eet ik de afgelopen tijd héél graag snelle gevulde eitjes als ontbijt. Natuurlijk blijf ik variëren, maar ik lust ze wel dagelijks!
Hebben jullie ook van die tijdelijke favorieten die je daarna soms maandenlang níet meer eet?
Een andere favoriet is op dit moment de cottage cheese. Van zichzelf is dat een beetje een saai product, maar je kunt er echt op veel manieren mee variëren. In dit recept gebruik ik de cottage cheese als vulling voor de 'smulrol'. Binnenkort volgen er nog een paar totaal andere gerechtjes met cottage cheese.
25 gram roomkaas
2 el erythritol
1 tl speculaaskruiden
200 gram cottage cheese (hüttenkäse)
1 tl olijfolie
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin het beslag voor de rol op middelhoog vuur. Zorg dat de 'pannenkoek' van boven helemaal droog wordt, en laat hem dan nog enkele minuten op het vuur staan. Schud hem daarna voorzichtig op een bord en laat hem afkoelen.
Meng ondertussen de overige speculaaskruiden en erythritol door de cottage cheese en proef of je het zoet genoeg vindt.
Verdeel de vulling over de pannenkoek als deze goed is afgekoeld. Houd een stukje van de rand vrij zodat je hem makkelijker kunt rollen. Snijd de rol in 2 porties en smullen maar!
Als lunch zou je ook een hele smulrol kunnen eten. Als tussendoortje zou ik een halve adviseren!
Hebben jullie ook van die tijdelijke favorieten die je daarna soms maandenlang níet meer eet?
Een andere favoriet is op dit moment de cottage cheese. Van zichzelf is dat een beetje een saai product, maar je kunt er echt op veel manieren mee variëren. In dit recept gebruik ik de cottage cheese als vulling voor de 'smulrol'. Binnenkort volgen er nog een paar totaal andere gerechtjes met cottage cheese.
Ingrediënten voor 2 porties:
2 eieren25 gram roomkaas
2 el erythritol
1 tl speculaaskruiden
200 gram cottage cheese (hüttenkäse)
1 tl olijfolie
Bereiding:
Klop 2 eieren los met daarbij de roomkaas, 10 gram erythritol en de helft van de speculaaskruiden. Zorg dat de roomkaas goed is opgelost, gebruik eventueel een mixer.Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin het beslag voor de rol op middelhoog vuur. Zorg dat de 'pannenkoek' van boven helemaal droog wordt, en laat hem dan nog enkele minuten op het vuur staan. Schud hem daarna voorzichtig op een bord en laat hem afkoelen.
Meng ondertussen de overige speculaaskruiden en erythritol door de cottage cheese en proef of je het zoet genoeg vindt.
Verdeel de vulling over de pannenkoek als deze goed is afgekoeld. Houd een stukje van de rand vrij zodat je hem makkelijker kunt rollen. Snijd de rol in 2 porties en smullen maar!
Als lunch zou je ook een hele smulrol kunnen eten. Als tussendoortje zou ik een halve adviseren!