Smulrol met speculaas

Soms zijn bepaalde ingrediënten of gerechten bij mij ineens een poosje favoriet. Zo eet ik de afgelopen tijd héél graag snelle gevulde eitjes als ontbijt. Natuurlijk blijf ik variëren, maar ik lust ze wel dagelijks!
Hebben jullie ook van die tijdelijke favorieten die je daarna soms maandenlang níet meer eet?

Een andere favoriet is op dit moment de cottage cheese. Van zichzelf is dat een beetje een saai product, maar je kunt er echt op veel manieren mee variëren. In dit recept gebruik ik de cottage cheese als vulling voor de 'smulrol'. Binnenkort volgen er nog een paar totaal andere gerechtjes met cottage cheese.





Ingrediënten voor 2 porties:

2 eieren
25 gram roomkaas
2 el erythritol
1 tl speculaaskruiden
200 gram cottage cheese (hüttenkäse)
1 tl olijfolie


Bereiding:

Klop 2 eieren los met daarbij de roomkaas, 10 gram erythritol en de helft van de speculaaskruiden. Zorg dat de roomkaas goed is opgelost, gebruik eventueel een mixer.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin het beslag voor de rol op middelhoog vuur. Zorg dat de 'pannenkoek' van boven helemaal droog wordt, en laat hem dan nog enkele minuten op het vuur staan. Schud hem daarna voorzichtig op een bord en laat hem afkoelen.

Meng ondertussen de overige speculaaskruiden en erythritol door de cottage cheese en proef of je het zoet genoeg vindt. 
Verdeel de vulling over de pannenkoek als deze goed is afgekoeld. Houd een stukje van de rand vrij zodat je hem makkelijker kunt rollen. Snijd de rol in 2 porties en smullen maar!

Als lunch zou je ook een hele smulrol kunnen eten. Als tussendoortje zou ik een halve adviseren!



Select oktober 2021Select oktober 2021

Reacties

  1. Ik ga hem zeker uit proberen Martine dank je wel voor dit recept

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heel lekker deze.

    Mijn favoriet op dit moment is sinds kort: kaneelbroodje of cinnamon roll.
    Met behulp van de diëtiste leer ik weer dingen eten om van te genieten.
    Minder bang te zijn voor een allergische reactie. Blij met dit broodje dus.

    Maar deze van jou wil ik ook wel proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Martine, ik ben pas begonnen met GOK dus nog aan het ontdekken. Maar zou ik deze smulrol dag van te voren kunnen maken? Of is het maken en gelijk opeten? Ziet er namelijk heerlijk uit!! Groetjes Gabriële

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed dat je voor GOK hebt gekozen!
      Ik denk dat de smulrol het lekkerste is als hij vers is. Bewaren kán natuurlijk wel, maar de rol zal dan wat droger worden.

      Verwijderen
  4. Dank je wel Martine, ga het gewoon proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten