HapSnap - Gevuld ei met smeerkaas

Als kind was ik al dol op eieren. Destijds werd er nog gedacht dat je niet te veel eieren mocht eten, maar tegenwoordig weten we wel beter! Eieren zijn supergezond en zitten bomvol goede voedingsstoffen. Je zou ze gerust superfood mogen noemen.
Ik geniet dus bijna dagelijks van 1 of 2 eieren. Ik lust ze gekookt, gebakken of geroerd. Maar het meest blij word ik van een gevuld ei!
In 'mijn' boek GOK - Snel & Simpel staan diverse recepten voor een heerlijk gevuld eitje. Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. De laatste maanden eet ik heel graag een gevuld eitje als ontbijt, en dan wil ik dat ik het héél snel gevuld heb. Ik probeerde daarom om mijn ei te vullen met smeerkaas. En dat werd een groot succes. Ik gebruikte de smeerkaas van Old Amsterdam, omdat die heerlijk pittig is. Maar ook van andere merken zijn er heerlijke varianten en smaken te koop, leef je uit!
Ingrediënten voor 6 gevulde eieren:

3 middelgrote eieren
50 gram smeerkaas

Bereiding:

Kook de eieren dusdanig lang dat het eidooier volledig  gestold is. De eieren moeten daarvoor minimaal 5 minuten koken. Laat de eieren afkoelen, pel ze en halveer ze.
Prak in een kommetje het eigeel door de smeerkaas. That's all! Omdat smeerkaas al op smaak is gebracht, hoef je verder geen smaakmakers meer toe te voegen. Vind je het mengsel te dik? Voeg dan een paar druppels water of room toe.
Verdeel het geprakte mengsel over de eieren... en je ontbijt of lunch is klaar!

Tip: Hoe zachter de smeerkaas, hoe zachter ook de vulling van het eitje wordt. Een stevige vulling blijft langer mooi in het ei-wit zitten. Deze gevulde eitjes kun je dan ook prima 24 uur in de koelkast bewaren.Reacties

Een reactie posten