16 december 2021

Groot stuk sukade uit de slowcooker

Sukadelappen kennen we natuurlijk allemaal wel. Heerlijk als je het vlees urenlang suddert en je krijgt er verrukkelijke jus van. Wist je dat sukade ook heel goed als groot stuk vlees kunt bereiden?
Je moet hiervoor wel naar een echte slager, want in de supermarkt wordt dit helaas niet verkocht. 

Bij je kerstdiner heb je daarmee een pronkstuk op tafel waar iedereen van smult, en waar je bijna niets aan hoeft te doen. De slowcooker doet het werk voor je!
Ingrediënten:

1 kg sukade aan een stuk
30 gram roomboter
2 el vleeskruiden
1 tl zout
1 el balsamico azijn
Bereiding:

Dep het vlees goed droog en wrijf het in met het zout en de vleeskruidenmix. Verhit de boter in de binnenpan van je slowcooker (of in een braadpan als de binnenpan niet op je fornuis kan). Braad het vlees in ongeveer 10 minuten rondom donkerbruin. Je mag het vlees stevig 'aanzetten', het donkere korstje houdt het vlees mooi in vorm.
Voeg nu de balsamicoazijn toe en zet de binnenpan in de slowcooker. Doe er géén water bij!
De sukade gaat nu 6 uur op de laagste stand verder garen. Controleer na een uur of vier of het vlees niet té zacht wordt, het moet niet uit elkaar vallen.
Haal het vlees na 6 uur uit de pan en laat het een kwartiertje rusten. Vang alle vleessappen op en doe dit bij de jus in de slowcooker. Proef of hier nog peper en zout bij kan.
Serveer de sukade met de jus in de schaal óf apart. Succes verzekerd!


Helaas geven de foto's niet helemaal weer hoe ontzettend lekker het vlees is. Volgend jaar zal ik dit vlees op een andere wijze fotograferen. Voor nu moeten jullie het doen met mijn belofte dat het écht lekker is! 😋
Kerst 2021Kerst 2021

2 opmerkingen: