Onlangs kocht ik in een aanbieding 3 verpakkingen kipgehakt. Hoewel ik dol ben op kip, eet ik eigenlijk zelden kipgehakt. Nadat ik van een verpakking heerlijke balletjes had gemaakt, kreeg ik het idee om van de overige 2 bakken een gehaktbrood te maken. Kipgehakt heeft namelijk een wat 'plakkerige' structuur, en rolt niet heel makkelijk. Maar het in een bakblik stoppen gaat prima!
800 gram kipgehakt
20 gram haverzemelen
40 gram kookroom
2 el ketjap asin
1 el gehaktkruiden
1 - 2 tl sambal
1 tl zout
Voor eroverheen:
2 tl (soja) sesamzaadjes
Zet de cakevorm in een voorverwarmde oven op en bak het op 180 °C, ongeveer 40 minuten. Wanneer er vet uit het gehakt is gelopen, kun je dat voorzichtig uit de vorm gieten. Laat het daarna afkoelen.
Je kunt het gehaktbrood in plakken invriezen, zodat je steeds een 'sneetje' kunt ontdooien!
Ingrediƫnten:
800 gram kipgehakt20 gram haverzemelen
40 gram kookroom
2 el ketjap asin
1 el gehaktkruiden
1 - 2 tl sambal
1 tl zout
Voor eroverheen:
2 tl (soja) sesamzaadjes
Bereiding:
Meng alle ingrediĆ«nten in een grote kom zodat alles goed door elkaar zit. Doe het gehakt in een cakevorm. Ik gebruikte een silliconenvorm, omdat het 'brood' dan nooit vast kan gaan zitten. Druk het gehakt goed aan en bestrooi het met de sesamzaadjes.Zet de cakevorm in een voorverwarmde oven op en bak het op 180 °C, ongeveer 40 minuten. Wanneer er vet uit het gehakt is gelopen, kun je dat voorzichtig uit de vorm gieten. Laat het daarna afkoelen.
Je kunt het gehaktbrood in plakken invriezen, zodat je steeds een 'sneetje' kunt ontdooien!