Frietje stoofvlees

Heb je wel eens frietjes gegeten in combinatie met stoofvlees? In de betere snackbar staat dit tegenwoordig zelfs op het menu. Héérlijk!
Hieronder vind je een recept voor het stoofvlees. Je kunt zélf (groenten)frietjes maken, of er gewone frietjes bij eten. 

Ingrediënten:

1 kg hacheevlees
30 gram boter
20 gram bloem
1 el vleeskruiden
1 tl zout
2 kruidnagels
2 laurierbladeren
1 steranijs
1 tl peperkorrels
1 flesje bruin- of bokbier


Bereiding:

Doe het vlees in een kom en roer de bloem, de vleeskruiden en het zout erdoor. Verhit de boter in de binnenpan van de slowcooker en braad het vlees in 10 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. (Heb je géén binnenpan die op het fornuis kan? Gebruik dan voor het aanbraden van het vlees een braadpan.) 

Voeg daarna het bier toe. Doe de kruiden en specerijen in een zakje voor losse thee en leg er een knoop in. Duw het zakje nu in het bier.
Zet het stoofvlees in de slowcooker, gedurende 8 uur op de laagste stand. 

Je kunt zelf kiezen wat voor frietjes je bij het stoofvlees wilt serveren. Ik koos voor koolraapfrietjes, maar er zijn veel varianten te bedenken.


Dit is mijn slowcooker:


Reacties

  1. Heerlijk! Ben gek op stoofvlees, vooral met frietjes en mayo. Dit ga ik zéker snel maken Martine!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten