HapSnap: Nori-wraps

Wanneer je dol bent op sushi, herken je de norivellen misschien wel. Nori wordt bij sushi gebruikt als omhulsel van de 'maki' en van handrollen. Nori is gedroogd zeewier dat in bladen is geperst en dat zich heel goed laat rollen.


Iemand bracht me op het idee om deze norivellen op een andere manier te gebruiken. Ik verzamelde wat ingrediënten en leefde me uit in de keuken.

Deze nori-rolletjes lenen zich er uitstekend voor om lekker te experimenteren. Ik gebruikte ham en gerookte zalm, maar ook gerookte kip, rauwe ham of rosbief zijn een optie.
In míjn koelkast lag nog een spitskool, maar deze kan prima vervangen worden door ijsbergsla of witte kool. Maak zo je eigen favoriete smaak. Ook met de dressing kun je natuurlijk variëren. 

Ingrediënten:

3 norivellen
50 gram gerookte zalm
4 grote plakken ham naar keuze
3 el slasaus/mayoaise
geroosterd sesamzaad óf soja-sesamzaad
wasabi naar smaak


Bereiding:

Snijd een groot blad van de spitskool af en verwijder de harde kern. Leg het blad op het norivel en verdeel hier 2 plakken ham over. Meng de wasabi door de slasaus en smeer 1 eetlepel uit over de ham. Strooi hierover naar wens nog wat sesamzaadjes. Rol het norivel nu voorzichtig op.
Halveer de rol door hem schuin door te snijden. 
Natuurlijk kun je ook stukjes 'sushi' snijden, maar de kans dat de rolletjes dan open vallen is wel groot. Wel het proberen waard!

Herhaal bovenstaande met de andere plakken ham en de gerookte zalm. Serveer de rolletjes met wat sojasaus. Het smaakt er heerlijk bij en versterkt het 'sushi-idee'!
Eet de wraps zo vers mogelijk, zodat de nori niet zacht wordt door het vocht uit de groenten en dressing.


Tip: Er is ook kant-en-klare wasabi-mayonaise als je het nóg sneller klaar wilt hebben!


KokenKoken

Reacties