20 mei 2022

Fruitige vezelpap

De vezelpap die in het nieuwe boek 'Snel & Simpel' staat, maak ik heel regelmatig voor mezelf als ontbijt. Heerlijk! En ook nog eens supervoedzaam. 
Ineens kreeg ik het idee om ín deze pap ook nog fruit te verwerken. De pap wordt dan natuurlijk GOK-oranje, maar je kunt hem dan als toetje in je koolhydratenuur eten. Doe dit het liefst na een klein hoofdgerecht, want de pap vult enorm!! Omdat deze pap als dessert bedoeld is, heb ik er niet óók nog vetten aan toegevoegd. Vaak heb je die in je hoofdgerecht voldoende gehad.
Je kunt de pap natuurlijk ook verdelen over 2 bordjes om een wat kleinere portie te krijgen. 😂
Ingrediënten:

250 ml ongezoete amandelmelk
150 gram bevroren aardbeien
20 gram haverzemelen
10 gram gebroken lijnzaad
15 gram ShakePlus Aardbei maaltijdshake (of naturel eiwitpoeder)
15 gram erythritol (of meer naar smaak)

Bereiding:

Doe in een  steelpannetje de aardbeien in de amandelmelk en laat ze daarin ontdooien. Mix het daarna met een staafmixer tot een gladde substantie. Voeg nu de andere ingrediënten toe en zet het pannetje op het vuur. Verwarm de pap langzaam, zodat het niet aanbrandt op de bodem. Blijf goed roeren en laat de pap twee minuten zachtjes koken zodat hij wat dikker wordt.

Tip: 
In fase 2 van Grip op Koolhydraten kun je deze pap ook prima als ontbijt nemen. Voeg dan nog een lepel room toe, zodat je ook wat vetten in de maaltijd krijgt. Geen opmerkingen:

Een reactie posten