De vezelpittenmix waarvan je het recept op dit blog vindt, is een heerlijke mix om toe te voegen aan je yoghurt of kwark. Door de noten is deze mix alleen wel wat kostbaarder om te maken dan deze omega-muesli.
Omegamix kun je in een zak kant en klaar kopen bij bijvoorbeeld de Dieetwebshop of bij Holland & Barrett. De mix bestaat vaak uit pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad. Zo heb je een betaalbare mix en geef je je zuivel tóch wat meer smaak. Door de toevoeging van de kokosrasp wordt de muesli wat zoeter van smaak.
Heb je een notenallergie? Dan kun je deze mix wellicht wél gebruiken. Let goed op de ingrediënten!
Ingrediënten:
100 gram omegamix40 gram kokosrasp
15 gram kokosolie
20 gram erythritol
1 tl speculaaskruiden
Snuf zout
Bereiding:
Hussel alle ingrediënten door elkaar en doe ze in een ovenschaal waar je een stuk bakpapier in hebt gelegd. Als de kokosolie té hard is om te mengen, kun je die even smelten.Bak de muesli 30 minuten op 160 °C, en schep de mix halverwege een keer om.
Laat het afkoelen en bewaar de muesli in een goed afgesloten trommel of bijvoorbeeld een weckpotje.