24 september 2022

Koolhydraatarme broodmix van Yvonne Lemmers

Onlangs presenteerde Yvonne Lemmers in haar webshop een nieuw product: broodmix!
Ik was direct nieuwsgierig, want een boterhammetje op z'n tijd is best lekker én praktisch. Dus ik wilde die mix wel eens proberen.
De mix werd keurig in een brievenbuspakketje geleverd, wel zo handig dat je niet per se thuis hoeft te zijn voor de bezorging. Ik kon dus direct aan de slag.Hoewel ik graag kook en best handig ben in de keuken, vind ik nieuwe producten toch altijd een uitdaging. Zou het bij mij net zo goed uitpakken als op de verpakking staat? Komt het brood wel mooi uit de oven? 
Ik liep direct tegen het eerste probleem aan; ik had niet de goede bakvorm. Maar ik realiseerde me ineens dat ik daar laatst nog een tip voor had gezien op internet. Je kunt een cake- of broodvorm eenvoudigweg kleiner maken door er een stuk aluminiumfolie in te zetten, dat je dan weer blokkeert met een prop. Ging prima! Je hebt hiervoor een stevige mix nodig, maar dat is bij dit brood het geval.
Is jouw vorm ook te groot? Dan is deze oplossing echt een aanrader, een nieuwe vorm kopen is echt niet nodig.


De bereiding van het beslag was erg eenvoudig. Ik mixte in een flinke kom de eieren, het water, de olie en de yoghurt. Daarbij deed ik de complete zak met mix en ik schepte het door elkaar met een spatel. 
De oven was warm, dus nadat ik het beslag netjes in de vorm had geschept kon hij de oven in.
Ik bakte het brood 55 minuten op 160 graden, in een combi-oven op hetelucht-stand. 
Het brood gleed direct mooi uit de vorm. Eenmaal afgekoeld liet het brood zich heel makkelijk snijden. Ik haalde er maar liefst 14 dunne sneetjes uit.

Hier zie je hoe ik mijn vorm
heb 'ingekort'. Ging prima!

Ik vond het brood erg lekker en helemaal niet droog. Door alle zaden en pitten was ik daar bang voor, maar het was heerlijk zacht van smaak en het rook heerlijk.

Dit brood zal ik vaker gaan maken. Veel kant en klare koolhydraatarme broden én veel bakmixen bestaan voor een groot deel uit tarwe-eiwit (dat zijn tarwegluten). Hoewel de smaak en structuur van deze broden goed lijken, is deze hoeveelheid gluten zeer ongezond. De concentratie is namelijk véél hoger dan in het graan zelf. Het is een belasting voor je darmen en het kan zelfs het afvallen in de weg zitten. Een kant-en-klare bakmix die dus glutenvrij én gokproof is, die konden we als 'gokkers' wel gebruiken!

Misschien doe ik er volgende keer pesto in ipv olijfolie en voeg ik nog wat fijngehakte olijfjes aan toe. Of zongedroogde tomaatjes... of... geraspte kaas?

Yvonne Lemmers, ik zou deze mix maar snel in kilozakken gaan aanbieden! 

Je kunt de mix bestellen via www.gripopkoolhydraten.nl/webshop.

3 opmerkingen:

 1. Ah wat leuk Martine. Ik ga het ook proberen 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor het delen van jouw ervaring👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zinvolle blog, in alle opzichten. Het brood ziet er best compact uit, dus als je daarop afgaat, ga je al snel denken dat het een stevige hap is om weg te kauwen. Leuk om te lezen dat het desondanks een smakelijk, zacht brood is om te eten.
  En goeie tip v.w.b. dat bakblik!

  BeantwoordenVerwijderen