Romige prei-mosterdsoep

Jullie hebben de laatste periode misschien wel gemerkt dat ik een beetje van de 'eenvoudige recepten' ben geworden. Nu is daar natuurlijk helemaal niets mis mee, maar er is wel een reden voor.
Langzaam maar zeker is het koken - in de keuken staan - voor mij best een belastende bezigheid geworden. En omdat het toch steeds vermoeiender werd, is het plezier er ook een beetje vanaf gegaan. Ik merkte dat ik gewoon niet meer de energie had om nieuwe recepten te bedenken, soms meerdere malen te moeten maken en vervolgens nog te fotograferen. En dan heb ik het nog niet over de puinhoop die dan overblijft in de keuken. 😀
Ook mijn eigen voeding is eenvoudiger geworden. Minder liflafjes, vaker alles in één pan en soms gewoon wat minder onderdelen. En tot mijn grote verwondering bevalt me dat eigenlijk héél goed. Ik ben nu al ruim een jaar op mijn ideale streefgewicht (55 kilo) en met mijn eiwitrijke voeding behoud ik dit eigenlijk vrij makkelijk. Niet te veel lekkere dingen maken helpt daarbij natuurlijk ook. 😇
Hoewel ik nog altijd enorm van lekker eten kan genieten, is het toch wat minder belangrijk geworden in mijn leven. En dat voelt goed!Mijn blog zal zéker niet verdwijnen en af en toe komt er wellicht nog best eens een nieuw receptje. Maar ik voel ook wel dat er een nieuwe fase voor mij is aangebroken, en dat `De keuken van Martine' daarin minder belangrijk is geworden. Gelukkig zijn er weer hele leuke andere dingen voor in de plaats gekomen, en wat mij betreft is dit dus zeker geen droevig bericht!


Hieronder vind je het recept van een van mijn laatste creaties: soep. Je mag me hier nog altijd voor wakker maken, zomer en winter!


Ingrediënten:

2 el olijfolie
400 gram gesneden prei
3 el mosterd
750 ml groenten- of bottenbouillon
125 gram crème fraîche
peper en zout

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan en roerbak de prei met de mosterd ongeveer 5 minuten. Doe daarna de (warme!) bouillon erbij en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg een bouillonblokje toe als je bouillon nog ongezouten was.
Snijd ondertussen de rookworst in blokjes.
Gebruik een staafmixer om de soep glad te maken. Zet hem terug op het vuur en voeg de crème fraîche en de worst toe. Warm nog even goed door. Maak de soep op smaak met peper en zout. 

Tip: Serveer je de soep direct? Houd dan een klein beetje prei achter en snijd deze nog wat fijner. Garneer de soep ermee.

KokenKoken

Reacties

 1. Ga ik straks maken, heb nog twee preien liggen.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het eenvoudigere leven je goed bevalt, geniet van wat er allemaal wel kan. Gods zegen toegebeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het beter met je gaat. En wat mij betreft heel fijn als er simpele GOK-groene recepten bijkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed besluit Martine, alle goeds toegewenst. Fijn als je af en toe ‘eenvoudige’ en ‘eenpans’ gerechten met bos wilt delen want je smaak blijft heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je die beslissing hebt kunnen nemen Martine. Bij mij gaat het precies zo en liever eenvoudig en voedzaam dan uitgekookt.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten