Misschien gaat er bij jou bij het lezen van de titel van dit recept wel een lampje branden... Grieks gehaktbrood? Dat ken ik!
Dat zou zomaar kunnen! In 2015 bracht ik samen met 17 andere bloggers het kookboek 'Natuurlijk samen koken' uit, waarin dit recept ook was opgenomen. Als jij tot de gelukkigen behoort die zo'n boek gekocht heeft, dan heb je het recept dus al.
Het boek wordt inmiddels niet meer gedrukt, al zijn er via Bol.com nog wel enkele exemplaren te koop.
Ingrediƫnten:
100 gr Kalamata olijven, in stukjes gesneden
1 grote rode ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
1 ei
30 gram haverzemelen
25 gram grote kappertjes
15 gedroogde tomaten, in stukjes gesneden
2 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
100 gr feta
Peper en zout
Olijfolie om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breek het ei boven een grote kom en voeg haverzemelen, paprikapoeder, oregano, peper en zout toe. Vermeng dit en voeg het gehakt toe .
Verkruimel 70 gram van de feta boven het gehakt. Voeg nu de knoflook, kappertjes, tomaten, ui en olijven toe en meng deze met de feta door het gehaktmengsel.
Vet een cakevorm in en verdeel het gehakt in de vorm. Druk het stevig aan.
Zet de vorm in de oven en bak het gehaktbrood 30 minuten.
Verkruimel daarna de rest van de feta over het gehakt en bak het gehaktbrood vervolgens nog 25 minuten.
Giet het overtollige vocht voorzichtig uit de vorm en haal daarna het gehaktbrood eruit.
Tip:
Serveer met een Griekse salade.
Reacties
Een reactie posten