Sappige filetlapjes uit de airfryer


Een eenvoudige gerecht dat maar drie ingrediënten bevat, maar dat toch héél lekker is.
Filetlapjes zijn redelijk te betalen én niet vet, dus ik gebruik ze graag. Omdát ze niet veel vet bevatten, kunnen ze snel droog worden. Door de salsa en kaas blijven ze gelukkig heerlijk mals.

Ingrediënten voor 2 porties:

2 filetlapjes à 140 gram
40-50 gram salsa hot
25-50 gram geraspte kaas naar keuze
Peper en  zout


Bereiding:

Leg de filetlapjes in een kleine ovenschaal die in je airfryer past. Bestrooi ze met peper en zout. Bak de filetlapjes nu ongeveer 7 minuten op 180 °C. Zijn je lapjes kleiner dan 140 gram en daardoor dunner? Bak ze dan 1 of 2 minuten korter.
Haal de schaal na 7 minuten uit de airfryer en draai de lapjes om. Verdeel nu de salsa over de filetlapjes en strooi de kaas over de salsa. 
Bak de filetlapjes nu nog 5-7 minuten tot de kaas goed gesmolten is en de filetlapjes nét gaar zijn. Schep ze voorzichtig uit de schaal, zodat de kaas er niet afglijdt.

De salsa kun je natuurlijk ook zelf maken, maar er zijn ook goede 'meukvrije' soorten te koop. Wil je het liever minder pittig? Kies dan een milde salsa.
Experimenteer er lekker op los met verschillende soorten kaas. Ook blokjes of dikke plakken kaas geven een heerlijk resultaat.

Reacties