12 september 2012

Karbonades met mosterd

Dit recept is eigenlijk zó simpel, dat ik me afvroeg of het wel het delen waard was... Maar ja, waarom zou simpel eigenlijk niet mogen? Tenslotte kan simpel heel lekker zijn, en dit is dus zo'n voorbeeld!

Ingrediënten:
1 schouderkarbonade per persoon
1 tl  mosterd per karbonade
Silvo Braad en Grill kruiden (bevat geen zout)
Paar duppels citroensap
2 el boter



Bereiding:
Bestrooi de karbonades ongeveer een half uur voordat je het wilt bakken aan beide kanten royaal met de kruiden en de peper. Wrijf het in en smeer daarna de mosterd op één kant van de karbonade.
Besprenkel op de mosterd met een paar druppels citroensap.
Verhit de boter in een koekenpan en braad eerst op matig hoog vuur de kant zonder mosterd. Draai hem op en bak de mosterdkant zachtjes, zodat hij niet zwart wordt. De mosterd zal er een beetje afgaan, maar dat geeft niet. De karbonade moet helemaal gaar worden, maar wel mals blijven!

Tip: Als je geen bezwaar hebt tegen wat vet, kun je van het braadvet een sausje maken met wat water en room.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten