Bol AlgemeenBol Algemeen

Aioli - knoflookmayonaise

Zelf  mayonaise maken is een fluitje van een cent. Je leest HIER hoe je dat doet.
Vervolgens maak je deze mayonaise nóg lekkerder door er knoflookmayonaise van te maken. Deze wordt ook wel aioli genoemd.


Ingrediënten:

Mayonaise (De hoeveelheid uit het recept)
Knoflook
1 tl olijfolie




Bereiding:

Leg 1 bol knoflook op een stuk aluminiumfolie bedruip deze met 1 tl olijfolie. Vouw het folie dicht tot een pakketje en 'pof' de knoflook 20 minuten op 180 °C  in de airfryer of 30 minuten in de oven.
Vouw het folie open en laat de knoflook afkoelen. Haal nu voorzichtig alle pulp uit de knoflooktenen. Verwijder met zorg alle velletjes, die wil je niet in je aioli!

Meng met een staafmixer kort de gepofte knoflook door de mayonaise.



 Computer algemeen