10 juni 2019

Bloemkoolcouscous met feta en pistachenoten




Ingrediënten voor 1 persoon:

100 gram courgette in blokjes
1 el olijfolie
200 gram bloemkoolrijst
peper
zout
25 gram gepelde pistachenoten
50 gram feta in blokjes
handvol selderijblad fijngesneden
scheutje citroensap
optioneel: geroosterde kikkererwten


Bereiding:

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Snijd ondertussen de courgette aan blokjes.
Bak de blokjes met wat peper en zout ongeveer 3 minuten in de hete olie. Voeg nu de bloemkoolrijst toe. Bak deze met de courgette tot de bloemkoolrijst de gewenste bite heeft. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg nu de pistachenoten toe. Als ze héél zijn kun je ze in grove stukken hakken. Bak de noten even mee en voeg nu de fijngesneden selderij toe. Schep de feta erdoor en breng het geheel op smaak met een scheutje citroensap en eventueel extra peper en zout.
Serveer de couscous naar wens met de geroosterde kikkererwten erop.





Wanneer je de kikkererwten bij het gerecht serveert wordt het gok-oranje! 




Reizen algemeen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten