07 februari 2020

Cupcakes voor Valentijn

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag!
Hoewel dit natuurlijk een enorme commerciële toestand is, heeft niemand bezwaar tegen een lekker cakeje. En zeg nou eerlijk, de liefde van de man gaat toch nog altijd door de maag?

Ingrediënten voor 6 stuks:

60 gram amandelmeel
70 gram roomkaas
1 groot ei
25-30 gram sukrin rood
1 tl bakpoeder
50 gram extra pure chocolade
60 gram minneola curd
Bereiding:

Breek een ei boven een kom en voeg de roomkaas, het amandelmeel, het bakpoeder en de Sukrin toe. Mix dit een minuut op de hoogste snelheid. Verdeel het beslag over 6 bakvormpjes.
Ik had hartvormige cupcakes, maar gewone cupcakes kan natuurlijk ook. Het is extra leuk als je een vormpje hebt waar in de bodem nog een motiefje zit, deze kun je later vullen met chocolade...

Bak de cakejes in een voorverwarmd oven, eerst 10 minuten op 190°C en dan nog 5 minuten op 170°C. Laat de cakejes afkoelen.
Snijd de cakejes nu door. Als je een motiefje in de onderkant van de cupcake had, dan wordt de onderkant nu de bovenkant. Besmeer één helft met een lepeltje minneola (of lemon) curd en leg de andere helft er boven op. Druk voorzichtig een beetje aan.
Doe dit met alle cakejes.
Smelt de chocolade en vul op de bovenkant het motiefje met de chocolade. Laat het stollen in de koelkast.Ik gebruikte de smeltchocolade van Cavalier, waardoor ook de chocolade suikervrij is. Als je die niet hebt kun je het beste chocolade kiezen met een heel hoog cacao-percentage. Wanneer je méér curd gebruikt en gewone chocolade, wordt het cakeje wel GOK-oranje!

Tip: Vergelijkbare siliconen cupcake-vormpjes vind je HIER


ValentijnValentijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten