In veel supermarkten kun je tegenwoordig 'kipspiesjes' kopen. Ze zitten vaak in bakjes waarin ook andere tapas worden verkocht. Helaas is aan deze spiesjes weer van alles toegevoegd dat ik persoonlijk niet in mijn kipspiesjes zou doen... Dextrose, smaakversterker en suiker voeg ik zelf bijvoorbeeld liever niet toe. De kip heeft dat ook helemaal niet nodig!
Het is een hele kleine moeite om zelf kipspiesjes te maken. Leuk om te serveren met een verjaardag. Prik ze bijvoorbeeld in een komkommer!
2 tl kipkruiden
1 tl sojasaus
1/8 tl zout
2 tl olijfolie
Bak de kipblokjes 5-6 minuten in de airfryer op 180°C. Laat de kip afkoelen en prik 2 blokjes op elke prikker.
De kruidenmix voor kip staat ook op mijn handige kruidenkaarten. Je kunt ze nog bestellen!
Het is een hele kleine moeite om zelf kipspiesjes te maken. Leuk om te serveren met een verjaardag. Prik ze bijvoorbeeld in een komkommer!
Ingrediënten voor ± 10 stuks :
200 gram kipblokjes2 tl kipkruiden
1 tl sojasaus
1/8 tl zout
2 tl olijfolie
Bereiding:
Maak een marinade van de olie, kipkruiden, sojasaus en het zout. Roer deze door de kipblokjes en laat het een uurtje intrekken.Bak de kipblokjes 5-6 minuten in de airfryer op 180°C. Laat de kip afkoelen en prik 2 blokjes op elke prikker.
De kruidenmix voor kip staat ook op mijn handige kruidenkaarten. Je kunt ze nog bestellen!