Dit recept bevat véél eiwitten en is dus echt krachtvoer. Kun je méér vetten gebruiken in je maaltijd? Gebruik dan gewoon wat extra mayonaise.
Afgelopen week schreef ik een artikel over vetinname, lees dit even door om goed te begrijpen waarom dit recept dus echt een krachtbommetje is.
Ingrediënten voor 1 portie:
5 grote slabladeren
100-120 gram uitgelekte tonijn
5 plakken gebraden kip- of kalkoenfilet
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el kappertjes
Peper
Zout
Bereiding:
Was de slabladeren en maak ze goed droog. Verwijder de harde steelaanzet zodat het blad makkelijker oprolt. Leg op ieder blad een plak kip- of kalkoenfilet. Meng de mayonaise door de yoghurt en verdeel dit mengsel over de vijf plakken kip/kalkoen. Nu kun je de tonijn erop scheppen en als laatste de kappertjes verdelen. Bestrooi het geheel met peper en zout. Rol de pakketjes nu voorzichtig op en steek ze vast met cocktailprikkers. Het hoeven geen mooie gelijkmatige rolletjes te worden, rommelig is het ook lekker!