Kalkoensaté uit de airfryer

Kipfilet is een van de vleessoorten die in Nederland het meest gegeten worden. Er zijn maar weinig mensen die géén kip lusten. Kalkoenfilet is te vergelijken met kipfilet, maar bevat nóg meer eiwitten en zelfs nog wat minder vet. Daarbij vind ik het erg smakelijk. 

Saté van kalkoen is dan ook erg lekker. Je kunt het op de BBQ bereiden, op een grillplaat of zoals ik nu deed in de airfryer.




Ingrediënten voor 3 stokjes saté:

250 gram kalkoenfilet in blokjes
2 tl satékruiden
2 tl olijfolie
1 tl ketjap asin
1 tl ketjap manis
zout naar smaak



Bereiding:

Meng de olie met de kruiden, ketjapsoorten en wat zout. Doe hierbij de blokjes kalkoen en schep alles goed om. Laat de marinade nu (het liefst) enkele uren intrekken voordat je de saté gaat bereiden.
Ik bakte de spiesen 10 minuten op 200 °C in een niet voorverwarmde airfryer. Bij kleinere of grotere blokjes kan de baktijd afwijken.

Omdat het vlees enorm mager is, wil je er wellicht best wel wat vetten bij. En wat past er dan beter bij dan pindasaus

De saté zelf is gokgroen, de pindasaus is natuurlijk gok-oranje!



Reacties