Lekker kippetje uit de slowcooker

Experimenteren met de slowcooker blijft leuk. In de zomerperiode gebruik ik hem iets minder, maar toch staat hij nog meerdere keren per week aan. Naast stoofgerechten kun je namelijk in de slowcooker ook heerlijke vleesgerechten bereiden. Een hele kip bijvoorbeeld!


Ingrediënten:

1 hele kip van ongeveer 1 kilo
1 flinke ui
2 tenen knoflook


Kruidenmix:
2 tl kipkruiden
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl zout
1/4 tl witte peper

Bereiding:

Snijd de ui in ringen en de knoflooktenen in plakjes en leg deze onderin de slowcooker. Masseer de kruiden in de huid van de kip en leg de kip bovenop de groenten in de slowcooker. Gaar de kip in 4 tot 4,5 uur op de hoogste stand tot de kip bijna van het bot valt. Pas de gaartijd aan als je een kleinere of grotere kip hebt.
De uien en knoflook met het vet uit de kip eet ik zelf later niet op, maar je kunt natuurlijk proeven of jij dat wél wilt doen!



Als je graag een knapperig velletje wilt, kun je de kip nu nog 15 minuten op 220 graden in de oven zetten. Je huis zal gedurende de periode in de slowcooker heerlijk gaan ruiken, dus misschien begin je al te kluiven voordat de kip nog even in de oven heeft gestaan. 😂

Kluif smakelijk!

Reacties

Een reactie posten