Eiwitrijke Griekse rosbiefrolletjes

In de 'smulrol met speculaas' heb ik een zoet gerecht voor jullie gemaakt met de cottage cheese, vandaag vind je een leuk idee voor een hartige variant. Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:

100 gram rosbief (4 of 5 grote plakken)
200 gram cottage cheese
⅛ tl oregano
1 groene peper (uit een pot)
35 gram olijven in plakjes
25 gram kappertjes
2 zongedroogde tomaatjes
peper en zout

Bereiding:

Snijd de tomaatjes en peper in kleine stukjes. Doe 100 gram cottage cheese in een bakje en meng de olijfjes, kappertjes, tomaatjes, groene peper en oregano erdoor. (Houd 10 gram olijven en 10 gram kappertjes achter)Voeg vervolgens wat zout toe en naar wens nog wat gemalen peper. Proef of je het mengsel smakelijk vind. (Eet niet alles op 😋)

Leg een plak rosbief op een plankje en schep er een kwart op van het kruidenmengsel. Maak het een beetje platter en rol de rosbief dicht. Maak zo 4 rolletjes (Of méér als je meer plakken rosbief hebt).
Probeer de vulling netjes te verdelen over het aantal plakken rosbief dat je hebt.
Schik de plakken rosbief mooi op een bord. Schep vervolgens de overige 100 gram cottage cheese in bolletjes om de rosbief heen. Verdeel hierover de kappertjes en olijfjes die je nog over hebt. Bestrooi het geheel licht met zout en peper.Black Friday 2021Black Friday 2021

Reacties