Nu een aantal recepten van mijn blog is verdwenen omdat ze in het boek zullen staan, werd het ook tijd om de weekmenu's aan te gaan passen. Niet alle links naar gerechten werkten meer, en dat hoort natuurlijk niet. Waar nodig zal ik de menu's nu aanpassen en na verloop van tijd zullen ze allemaal weer online staan.
We beginnen weer met weekmenu 1!
Lunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Courgetti met pastasaus. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: groenten en passata in pastasaus
¼ overige koolhydraten: deel courgette, deel tomaat
¼ fruit: naar keuze
Lunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer
Lunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine
¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi
Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
Lunch: 2 plakken `goed gevuld brood' van Yvonne Lemmers (Kookboek 2) met kruidenboter en een gekookt ei.
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.
¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
Lunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Hollandse salade met pekelvlees, airfryerfriet en een appel
¼ vet/eiwit: pekelvlees, ei, olie
¼ groene-lijst groenten: sla
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel
Lunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi
¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi
Lunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: 1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.
Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!
MAANDAG:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Courgetti met pastasaus. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: groenten en passata in pastasaus
¼ overige koolhydraten: deel courgette, deel tomaat
¼ fruit: naar keuze
DINSDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswarenLunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer
¼ vet/eiwit: rundvlees, olie
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer
WOENSDAG:
Ontbijt: Omelet van 2 eieren, 125 gram champignons en 50 gram geraspte kaasLunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine
¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi
Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
DONDERDAG:
Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesliLunch: 2 plakken `goed gevuld brood' van Yvonne Lemmers (Kookboek 2) met kruidenboter en een gekookt ei.
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.
¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
¼ groene-lijst groenten: champignons, sperziebonen
¼ overige koolhydraten: zilvervliesrijst
¼ fruit: aardbeien
VRIJDAG:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Hollandse salade met pekelvlees, airfryerfriet en een appel
¼ vet/eiwit: pekelvlees, ei, olie
¼ groene-lijst groenten: sla
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel
ZATERDAG:
Ontbijt: 60 gram geroosterde notenLunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi
¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi
ZONDAG - 'groene balansdag':
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: 1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.
Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!