23 juni 2018

Weekmenu Grip op Koolhydraten 2




MAANDAG:

Ontbijt: 2 zoete ontbijtrepen
Lunch: Veldsla met walnoten
Diner = koolhydratenuur: Mexicaanse omelet met avocadodip. Mandarijn, kiwi of pruim

¼ vet/eiwit: eieren, olie, boter, yoghurt
¼ groene-lijst groenten: avocado, puntpaprika
¼ overige koolhydraten: Mexicaanse groenten
¼ fruit: Mandarijn, kiwi of pruim

DINSDAG:

Ontbijt: Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli
Lunch: Broccolisoep
Diner = koolhydratenuur: Portobello gevuld met gehakt Toe: Warme peer met geitenkaas, dadel en walnoot

¼ vet/eiwit: gehakt, walnoot, geitenkaas
¼ groene-lijst groenten: 2 portobello's
¼ overige koolhydraten: honing
¼ fruit: dadel en peer

WOENSDAG:

Ontbijt: 2 gekookte eieren met een paar plakken komkommer en 1 el mayonaise
Lunch: Champignons met kaas en spek uit de airfryer (of oven)
Diner = koolhydratenuur: Snelle bruine bonensoep

¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: prei, 20 gram tomatenpuree, ui, puntpaprika
¼ overige koolhydraten: overige tomatenpuree, bruine bonen
¼ fruit: --
Omdat de bruine bonen flink wat koolhydraten bevatten, heb ik het fruit in het menu weggelaten.

DONDERDAG: 

Ontbijt: 2 zoete ontbijtrepen
Lunch: Eiwrap met zalm en rucola
Diner = koolhydratenuur: Kleverige kipkluifjes met pit en Paksoi met ananas (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers).

¼ vet/eiwit: kip, olijfolie
¼ groene-lijst groenten: paksoi, ui
¼ overige koolhydraten: marinade kipkluifjes
¼ fruit: ananas

VRIJDAG:

Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: Kaas-MiM
Diner = koolhydratenuur: Hamburger met een salade van witte kool, wortel, rozijnen en cashewnoten.

¼ vet/eiwit: dressing, hamburger
¼ groene-lijst groenten: witte kool
¼ overige koolhydraten: wortel, cashewnoten
¼ fruit: rozijnen

ZATERDAG:

Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren, stuk komkommer
Lunch: Omelet van 2 eieren, 2 plakken ham en 150 gram soepgroenten
Diner = koolhydratenuur: Uit eten: wokken

¼ vet/eiwit: zalm, ossenhaas, lamsrack, kipfilet, garnalen
¼ groene-lijst groenten: diverse wokgroenten, courgette van de grill
¼ overige koolhydraten: deegjasje garnalen, 2 bolletjes ijs, woksauzen
¼ fruit: stukjes meloen en een paar aardbeien

Zo zie je  dat ook 'uit eten' prima kan bij Grip op Koolhydraten. Kies bewust, eet voldoende groenten en overdrijf niet met de koolhydraten. Toch iets teveel koolhydraten gehad? Doe dan de dag erna een 'groene balansdag'.

ZONDAG - 'groene balansdag':

Ontbijt: Indien mogelijk overslaan
Lunch: Zalmfilet met 100 gram gegrilde courgette
Diner: Groene asperges met ei en ontbijtspek



Geen opmerkingen:

Een reactie posten