MAANDAG:
Ontbijt: 2 zoete ontbijtrepenLunch: salade van haricots verts en tonijn
Diner = Bami anders met 2 schijven ananas
¼ vet/eiwit: bamivlees
¼ groene-lijst groenten: witte kool, ui
¼ overige koolhydraten: mie, ketchup
¼ fruit: ananas
DINSDAG:
Ontbijt: Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesliLunch: Broccolisoep, 2 gekookte eitjes
Diner = koolhydratenuur: Portobello gevuld met gehakt Toe: Warme peer met geitenkaas, dadel en walnoot
¼ vet/eiwit: gehakt, walnoot, geitenkaas
¼ groene-lijst groenten: 2 portobello's
¼ overige koolhydraten: honing
¼ fruit: dadel en peer
WOENSDAG:
Ontbijt: 2 gekookte eieren met een paar plakken komkommer en 1 el mayonaiseLunch: Champignons met kaas en spek uit de airfryer (of oven)
Diner = Salade van sperziebonen en aardappels met vlees naar keuze. Appel
¼ vet/eiwit: vlees naar keuze
¼ groene-lijst groenten: sperziebonen, tomaatjes
¼ overige koolhydraten: aardappels
¼ fruit: appel
DONDERDAG:
Ontbijt: 2 zoete ontbijtrepenLunch: Pestobroodjes
Diner = koolhydratenuur: Kleverige kipkluifjes met pit en Paksoi met ananas (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers).
¼ vet/eiwit: kip, olijfolie
¼ groene-lijst groenten: paksoi, ui
¼ overige koolhydraten: marinade kipkluifjes
¼ fruit: ananas
VRIJDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswarenLunch: Cheesecake
Diner = koolhydratenuur: Tjap Tjoy met rijst. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: olie, kipfilet
¼ groene-lijst groenten: groenten uit de Tjaptjoy
¼ overige koolhydraten: rijst
¼ fruit: naar keuze
ZATERDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren, stuk komkommerLunch: Omelet van 2 eieren, 2 plakken ham en 150 gram soepgroenten
Diner = koolhydratenuur: Uit eten: wokken
¼ vet/eiwit: zalm, ossenhaas, lamsrack, kipfilet, garnalen
¼ groene-lijst groenten: diverse wokgroenten, courgette van de grill
¼ overige koolhydraten: deegjasje garnalen, 2 bolletjes ijs, woksauzen
¼ fruit: stukjes meloen en een paar aardbeien
Zo zie je dat ook 'uit eten' prima kan bij Grip op Koolhydraten. Kies bewust, eet voldoende groenten en overdrijf niet met de koolhydraten. Toch iets teveel koolhydraten gehad? Doe dan de dag erna een 'groene balansdag'.
ZONDAG - 'groene balansdag':
Ontbijt: Indien mogelijk overslaanLunch: Zalmfilet met 100 gram gegrilde courgette
Diner: Groene asperges met ei en ontbijtspek
Reacties
Een reactie posten