Bol AlgemeenBol Algemeen

Weekmenu Grip op Koolhydraten 3 - Balansweek

Ná de Kerstdagen en Oud en Nieuw ben ik wel toe aan een balansweekje... Zelfs als je wél let op wat je eet, neem je deze dagen toch vaak wat méér en wat andere dingen. Ik in elk geval wel! Maar omdat ik de Grip op Koolhydraten niet wil verliezen, begin ik het nieuwe jaar dus vaak met een balansweek met heel weinig koolhydraten. Terug naar normaal dus eigenlijk!
Deze balansweek is ook héél geschikt om na de zomervakantie te doen. Terug in het GOK-gareel!

Onderstaande dagmenu's zijn allemaal koolhydraatarm (GOK-groen). Wanneer je dit té streng vindt, zou je bij een aantal dagen rood fruit kunnen toevoegen aan het diner, eventueel met wat yoghurt erbij.
Heb je in de ochtend helemaal geen trek? Dan zou je het ontbijt ook kunnen overslaan. Heb je wél trek? Neem dan vooral wél een ontbijt. Afvallen met Grip op Koolhydraten kan zonder honger en moet geen straf zijn!

Bij deze menu's vind je géén kwartverdeling. Deze kwartverdeling is namelijk voor het koolhydratenuur, en is deze balansweek wordt geen koolhydratenuur gedaan. Het is niet nodig om wekenlang 'groen' te eten, maar een week ná een periode van veel koolhydraten is wél een aanrader!




MAANDAG:

Ontbijt:100 gram Griekse yoghurt met koolhydraatarme muesli
Lunch: Vezelcrackers met roomboter en vleeswaren naar keuze (De beschuitcrackers uit het nieuwe boek zijn ook erg lekker!)
Diner: Koolhydraatarme babi pangang met witte kool


 DINSDAG:

Ontbijt: Lijnzaadcrackers met roomboter en vleeswaren naar keuze
Lunch: Gehakttaart met rauwkost
Diner: Oosterse salade van Martine (zonder pinda's) met blokjes kipfilet

WOENSDAG:

Ontbijt: Gevuld eitje-salade met vezelcrackers
Lunch: Sambalballen met plakken komkommer
Diner: Gehakttaart met boontjes in spek

DONDERDAG:

Ontbijt: Noten (50 tot 60 gram)
Lunch: Rolletjes vleeswaren met augurk en/of alfalfa, blokjes kaas
Diner: Hartige taartpuntjes met prei, geitenkaas en walnoot

VRIJDAG:

Ontbijt: Omega Mueslirepen
Lunch: Risotto met spek en kaas
Diner: Poké bowl met gerookte zalm

ZATERDAG:

Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met koolhydraatarme muesli
Lunch: Witlof met ham en kaas uit de oven
Diner: Oosterse biefstukreepjes met bloemkoolrijst

ZONDAG:

Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepen
Lunch: GOK-feestje van gok-groene koelkastrestjes (kaas, worst, augurk, komkommer, avocado, enz)
Diner: Groene paprika gevuld met tonijnsalade





WonenWonen