Ik heb voor jullie een weekmenu gemaakt zoals dat van mij persoonlijk eruit zou kunnen zien. De vetten worden niet vermeden, maar er wordt vooral gekozen voor producten met véél eiwitten. Zo krijg je namelijk vanzelf al aanzienlijk minder vet binnen, waardoor je totale calorie-inname daalt, je wel goed verzadigd bent en het afvallen makkelijker kan gaan.
Lees het artikel dat ik hierboven noemde maar eens, en overweeg of méér eiwitten voor jou ook een verbetering zou kunnen zijn!
Ontbijt: 1 ons ham- of kipfiletrolletjes met augurk. Paar blokjes kaas
Lunch: HapSnap Vissoepje met 2 gekookte eieren
Diner = koolhydratenuur: Oosterse biefstukreepjes met sperziebonen en rijst. Fruit naar keuze
¼ eiwitten/vetten: biefstukreepjes, olie
¼ groene groenten: bosui, sperziebonen
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: rijst
DINSDAG:
Ontbijt: 200 gram cottage cheese met 20 gram pittenmix
Lunch: Rosbiefrolletjes
Diner = koolhydratenuur: Hachee met rode kool
¼ eiwitten/vetten: sukade, boter
¼ groene groenten: rode kool, rode ui
¼ fruit: appel
¼ overige koolhydraten: bindmiddel, boekweitmeel
WOENSDAG:
Ontbijt: Kipspiesjes met augurk of komkommer
Lunch: Tonijn-eiersalade met 2 vezelcrackers
Diner = koolhydratenuur: Babi pangang met witte kool en rijst. Fruit naar keuze
¼ eiwitten/vetten: olie, hamlappen
¼ groene groenten: ui, witte kool, tomatenpuree
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: rijst
DONDERDAG:
Ontbijt: 2 vezelcrackers met roomboter en cornedbeef. Gekookt ei
Lunch: 2 Tartaarburgers met rauwkost
Diner: Witloftaart
Bij deze dag staat géén kwartverdeling, omdat er geen koolhydratenuur is. Een 'groene dag', waarin de verdeling dus niet nodig is!
Ontbijt: 4 - 6 Gevulde eitjes met smeerkaas
Lunch: Fakkel van varkenshaas met rauwkost
Diner: Boerenkoolstamppot. Fruit naar keuze
¼ eiwitten/vetten: worst, spek
¼ groene groenten: boerenkool, bloemkool
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: aardappels
ZATERDAG:
Ontbijt: 200 gram cottage cheese met 20 gram pittenmix
Lunch: Kokos-kipnuggets met komkommer
Diner: Tjap Tjoy met kleine portie (gekochte) sushi
¼ eiwitten/vetten: kipfilet, olie
¼ groene groenten: sperziebonen, peper, paprika, champignons
¼ fruit: --
¼ overige koolhydraten: sushi
ZONDAG:
Ontbijt: Pinda-Mim
Lunch: Tonijnsalade met extra sla en olijven
Diner: Drumsticks met Oosterse salade en frietjes
¼ eiwitten/vetten: drumsticks, olijfolie
¼ groene groenten: sperziebonen, taugé, komkommer
¼ fruit: --
¼ overige koolhydraten: frietjes