MAANDAG:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Hamrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner = koolhydratenuur: Courgetti met pastasaus. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: gehakt
¼ groene-lijst groenten: groenten en passata in pastasaus
¼ overige koolhydraten: deel courgette, deel tomaat
¼ fruit: naar keuze
DINSDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswarenLunch: Salade van ijsbergsla, halve avocado en 100 gram gerookte kipfilet
Diner: Wokgerecht van rundvlees en groenten met rijst (naar wens bloemkoolrijst). Peer
¼ groene-lijst groenten: taugé, champignons, komkommer, knoflook
¼ overige koolhydraten: ketjap, gembersiroop, rijst
¼ fruit: peer
WOENSDAG:
Ontbijt: Omelet van 2 eieren, 125 gram champignons en 50 gram geraspte kaasLunch = koolhydratenuur: 2 boterhammen met roomboter, komkommer en filet Americain. Groene smoothie
Diner: Köftes met gegrilde aubergine
¼ vet/eiwit: roomboter, filet Americain
¼ groene-lijst groenten: ijsbergsla, komkommer
¼ overige koolhydraten: 2 boterhammen
¼ fruit: sinaasappel en kiwi
Tip: Nog een halve avocado van gisteren over? Doe die bij de smoothie!
DONDERDAG:
Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesliLunch: 2 plakken `goed gevuld brood' van Yvonne Lemmers (Kookboek 2) met kruidenboter en een gekookt ei.
Diner = koolhydratenuur: 'Duiveltjeskip' met sperziebonen en schep zilvervliesrijst (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers). Aardbeien met (met stevia gezoete) slagroom toe.
¼ vet/eiwit: kipfilet, olie om te bakken, crème fraîche, slagroom
VRIJDAG:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Rosbiefrolletjes met alfalfa en mayonaise
Diner: Hollandse salade met pekelvlees, airfryerfriet en een appel
¼ vet/eiwit: pekelvlees, ei, olie
¼ groene-lijst groenten: sla
¼ overige koolhydraten: airfryerfriet
¼ fruit: appel
ZATERDAG:
Ontbijt: 60 gram geroosterde notenLunch: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met makreelsalade
Diner: Asperges klassiek met gekookte krieltjes. Kiwi
¼ vet/eiwit: ei, ham, roomboter
¼ groene-lijst groenten: asperges
¼ overige koolhydraten: krieltjes
¼ fruit: kiwi
ZONDAG - 'groene balansdag':
Ontbijt: 2 koolhydraatarme hartige ontbijtrepenLunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: 1 kop Courgette-preisoep met spekjes. 100 gram Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesli toe.
Houd regelmatig zo'n balansdag. Soms eet je toch iets meer koolhydraten dan verwacht of gepland, en zo'n balansdag helpt dan om beter in de vetverbranding te komen/blijven!
MAANDAG:
Ontbijt: 2 zoete ontbijtrepenLunch: salade van haricots verts en tonijn
Diner = Bami anders met 2 schijven ananas
¼ vet/eiwit: bamivlees
¼ groene-lijst groenten: witte kool, ui
¼ overige koolhydraten: mie, ketchup
¼ fruit: ananas
DINSDAG:
Ontbijt: Griekse yoghurt met 20 gram koolhydraatarme muesliLunch: Broccolisoep, 2 gekookte eitjes
Diner = koolhydratenuur: Portobello gevuld met gehakt Toe: Warme peer met geitenkaas, dadel en walnoot
¼ vet/eiwit: gehakt, walnoot, geitenkaas
¼ groene-lijst groenten: 2 portobello's
¼ overige koolhydraten: honing
¼ fruit: dadel en peer
WOENSDAG:
Ontbijt: 2 gekookte eieren met een paar plakken komkommer en 1 el mayonaiseLunch: Champignons met kaas en spek uit de airfryer (of oven)
Diner = Salade van sperziebonen en aardappels met vlees naar keuze. Appel
¼ vet/eiwit: vlees naar keuze
¼ groene-lijst groenten: sperziebonen, tomaatjes
¼ overige koolhydraten: aardappels
¼ fruit: appel
DONDERDAG:
Ontbijt: 2 zoete ontbijtrepenLunch: Pestobroodjes
Diner = koolhydratenuur: Kleverige kipkluifjes met pit en Paksoi met ananas (recept uit 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers).
¼ vet/eiwit: kip, olijfolie
¼ groene-lijst groenten: paksoi, ui
¼ overige koolhydraten: marinade kipkluifjes
¼ fruit: ananas
VRIJDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswarenLunch: Cheesecake
Diner = koolhydratenuur: Tjap Tjoy met rijst. Fruit naar keuze
¼ vet/eiwit: olie, kipfilet
¼ groene-lijst groenten: groenten uit de Tjaptjoy
¼ overige koolhydraten: rijst
¼ fruit: naar keuze
ZATERDAG:
Ontbijt: 2 GG-Scandinavian Bran Crispbread crackers met roomboter en vleeswaren, stuk komkommerLunch: Omelet van 2 eieren, 2 plakken ham en 150 gram soepgroenten
Diner = koolhydratenuur: Uit eten: wokken
¼ vet/eiwit: zalm, ossenhaas, lamsrack, kipfilet, garnalen
¼ groene-lijst groenten: diverse wokgroenten, courgette van de grill
¼ overige koolhydraten: deegjasje garnalen, 2 bolletjes ijs, woksauzen
¼ fruit: stukjes meloen en een paar aardbeien
Zo zie je dat ook 'uit eten' prima kan bij Grip op Koolhydraten. Kies bewust, eet voldoende groenten en overdrijf niet met de koolhydraten. Toch iets teveel koolhydraten gehad? Doe dan de dag erna een 'groene balansdag'.
ZONDAG - 'groene balansdag':
Ontbijt: Indien mogelijk overslaanLunch: Zalmfilet met 100 gram gegrilde courgette
Diner: Groene asperges met ei en ontbijtspek
MAANDAG:
Ontbijt:100 gram Griekse yoghurt met koolhydraatarme muesliLunch: Vezelcrackers met roomboter en vleeswaren naar keuze (De beschuitcrackers uit het nieuwe boek zijn ook erg lekker!)
Diner: Koolhydraatarme babi pangang met witte kool
DINSDAG:
Ontbijt: Lijnzaadcrackers met roomboter en vleeswaren naar keuzeLunch: Gehakttaart met rauwkost
Diner: Oosterse salade van Martine (zonder pinda's) met blokjes kipfilet
WOENSDAG:
Ontbijt: Gevuld eitje-salade met vezelcrackersLunch: Sambalballen met plakken komkommer
Diner: Gehakttaart met boontjes in spek
DONDERDAG:
Ontbijt: Noten (50 tot 60 gram)Lunch: Rolletjes vleeswaren met augurk en/of alfalfa, blokjes kaas
Diner: Hartige taartpuntjes met prei, geitenkaas en walnoot
VRIJDAG:
Ontbijt: Omega MueslirepenLunch: Risotto met spek en kaas
Diner: Poké bowl met gerookte zalm
ZATERDAG:
Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met koolhydraatarme muesliLunch: Witlof met ham en kaas uit de oven
Diner: Oosterse biefstukreepjes met bloemkoolrijst
ZONDAG:
Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepenLunch: GOK-feestje van gok-groene koelkastrestjes (kaas, worst, augurk, komkommer, avocado, enz)
Diner: Groene paprika gevuld met tonijnsalade
Ontbijt: 1 ons ham- of kipfiletrolletjes met augurk. Paar blokjes kaas
Lunch: HapSnap Vissoepje met 2 gekookte eieren
Diner = koolhydratenuur: Oosterse biefstukreepjes met sperziebonen en rijst. Fruit naar keuze
¼ eiwitten/vetten: biefstukreepjes, olie
¼ groene groenten: bosui, sperziebonen
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: rijst
DINSDAG:
Ontbijt: 200 gram cottage cheese met 20 gram pittenmix
Lunch: Rosbiefrolletjes
Diner = koolhydratenuur: Hachee met rode kool
¼ eiwitten/vetten: sukade, boter
¼ groene groenten: rode kool, rode ui
¼ fruit: appel
¼ overige koolhydraten: bindmiddel, boekweitmeel
WOENSDAG:
Ontbijt: Kipspiesjes met augurk of komkommer
Lunch: Tonijn-eiersalade met 2 vezelcrackers
Diner = koolhydratenuur: Babi pangang met witte kool en rijst. Fruit naar keuze
¼ eiwitten/vetten: olie, hamlappen
¼ groene groenten: ui, witte kool, tomatenpuree
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: rijst
DONDERDAG:
Ontbijt: 2 vezelcrackers met roomboter en cornedbeef. Gekookt ei
Lunch: 2 Tartaarburgers met rauwkost
Diner: Witloftaart
Bij deze dag staat géén kwartverdeling, omdat er geen koolhydratenuur is. Een 'groene dag', waarin de verdeling dus niet nodig is!
Ontbijt: 4 - 6 Gevulde eitjes met smeerkaas
Lunch: Fakkel van varkenshaas met rauwkost
Diner: Boerenkoolstamppot. Fruit naar keuze
¼ eiwitten/vetten: worst, spek
¼ groene groenten: boerenkool, bloemkool
¼ fruit: naar keuze
¼ overige koolhydraten: aardappels
ZATERDAG:
Ontbijt: 200 gram cottage cheese met 20 gram pittenmix
Lunch: Kokos-kipnuggets met komkommer
Diner: Tjap Tjoy met kleine portie (gekochte) sushi
¼ eiwitten/vetten: kipfilet, olie
¼ groene groenten: sperziebonen, peper, paprika, champignons
¼ fruit: --
¼ overige koolhydraten: sushi
ZONDAG:
Ontbijt: Pinda-Mim
Lunch: Tonijnsalade met extra sla en olijven
Diner: Drumsticks met Oosterse salade en frietjes
¼ eiwitten/vetten: drumsticks, olijfolie
¼ groene groenten: sperziebonen, taugé, komkommer
¼ fruit: --
¼ overige koolhydraten: frietjes
VAKANTIE
MAANDAG:
Ontbijt: GG-crackers met roomboter en vleeswaren
Lunch: Rosbiefrolletjes met cottage cheese
Diner: Bloemkoolhuzarensalade. (Recept te vinden in 'Snel en Simpel') IJs met fruit toe
DINSDAG:
Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepenLunch: restant bloemkoolhuzarensalade
Diner: Andijviestamppot (Snel en Simpel), Griekse yoghurt met appel
¼ vet/eiwit: spekjes, Griekse yoghurt
¼ groene-lijst groenten: bloemkool, andijvie
¼ overige koolhydraten: --
¼ fruit: appel
WOENSDAG:
Ontbijt: 50-60 gram gemengde notenLunch: Pizza-omelet
Diner: Pannenkoeken met soep
Vooraf: Groentensoep met balletjes en véél groene groenten.
Hoofdgerecht: 1 pannenkoek met spek (en/of ham en/of kaas) Mandarijn
¼ vet/eiwit: soepballetjes, spek
¼ groene-lijst groenten: soepgroenten
¼ overige koolhydraten: pannenkoek
¼ fruit: Mandarijn
DONDERDAG:
Ontbijt: 2 hartige ontbijtrepenLunch: Salade met biefstukpuntjes
Diner: Kippenpootjes, friet, komkommersalade met feta
¼ vet/eiwit: kip, feta
¼ groene-lijst groenten: komkommer
¼ overige koolhydraten: friet
¼ fruit: geen
VRIJDAG:
Ontbijt: 100 gram Griekse yoghurt met vezelrijke pittenmixLunch: Broodje hamburger met portie rauwkost. 'Vlaflip'.
¼ groene-lijst groenten: sla, tomaat, augurk, rabarber
¼ overige koolhydraten: broodje
¼ fruit: roodfruit
ZATERDAG:
Ontbijt: GG-crackers met roomboter en vleeswarenLunch: Spinaziemuffins
Diner: BBQ met aardbeien toe
ZONDAG:
Ontbijt: Dikke plak cheesecake bij de koffieLunch: GG-crackers met roomboter en rosbief
Diner: Biefstuk met 'sla compleet' en gebakken aardappels. Zelfgemaakte appelmoes (of 0%)
¼ vet/eiwit: biefstuk, dressing, vulling salade
¼ groene-lijst groenten: sla, vulling salade
¼ overige koolhydraten: aardappels
¼ fruit: appelmoes
Alle weekmenu's op een rij vind je HIER.
Speciaal Weekmenu Grip op Koolhydraten - Recepten uit de kookboeken
Heb je alle (kook)boeken van Yvonne Lemmers, maar vind je het toch nog een uitdaging om een weekmenu samen te stellen en heb je een beperkt budget? Dan is dit menu vást een uitkomst!MAANDAG:
Ontbijt: Citroen roomyoghurt met notenmuesli (Kookboek 1 - blz 41)Lunch: Roerbak komkommer (Kookboek 1 - blz 86)
Diner = koolhydratenuur: Gado Gado (Kookboek 1 - blz 143). Fruit naar keuze
Kookboek 1 |
DINSDAG:
Ontbijt: Roerei met 2 vezelcrackers (Kookboek 1 - blz 46)Lunch: Indische gehaktbal met komkommer/augurk (Weekmenu's - blz 123)
Diner = koolhydratenuur: Lasagne van aardappel en ham (Weekmenu's blz 175)
Weekmenu's |
WOENSDAG:
Ontbijt: Punt Kaastaart (Snel en Simpel - blz 75)Lunch: Vezelcrackers met avocadocrème (Weekmenu's - blz 64)
Diner: Boerenkoolquiche (Kookboek 2 - blz 90)
Kookboek 2 |
DONDERDAG:
Ontbijt: Vezelpap (Snel en Simpel - blz 60)Lunch: Komkommerquiche uit de koekenpan (Weekmenu's - blz 78)
Diner: Preipannetje met banaan en dopererwten. Speklap (Snel en Simpel - blz 136)
VRIJDAG:
Ontbijt: Komkommersalade met 2 vezelcrackers (Kookboek 1 - blz 31)Diner= koolhydratenuur: Rode kool met spekjes (Kookboek 1 - blz 148)
Grip op Koolhydraten |
ZATERDAG:
Ontbijt: Vezelpap (Snel en Simpel - blz 60)Lunch: Wokschotel kipfilet met sperziebonen en taugé (Grip op Koolhydraten - blz 151)
Diner: Bruine bonensoep (Snel en Simpel - blz 107)
Snel & Simpel |
ZONDAG:
Ontbijt: MiM naar keuze (Grip Op Koolhydraten - blz 104/105)Lunch: Loempia-omelet (Snel en Simpel - blz 166)
Diner: Witte bonenschotel (Snel en Simpel - blz 143)
Speciaal Weekmenu 2 Grip op Koolhydraten - Recepten uit de kookboeken (low budget)
MAANDAG:
Ontbijt: Citroen roomyoghurt met notenmuesli (Kookboek 1 - blz 41)Lunch: Roerbak komkommer (Kookboek 1 - blz 86)
Diner = koolhydratenuur: Gado Gado (Kookboek 1 - blz 143). Fruit naar keuze
Kookboek 1 |
DINSDAG:
Ontbijt: Roerei met 2 vezelcrackers (Kookboek 1 - blz 46)Lunch: Indische gehaktbal met komkommer/augurk (Weekmenu's - blz 123)
Diner = koolhydratenuur: Lasagne van aardappel en ham (Weekmenu's blz 175)
Weekmenu's |
WOENSDAG:
Ontbijt: Punt Kaastaart (Snel en Simpel - blz 75)Lunch: Vezelcrackers met avocadocrème (Weekmenu's - blz 64)
Diner: Boerenkoolquiche (Kookboek 2 - blz 90)
Kookboek 2 |
DONDERDAG:
Ontbijt: Vezelpap (Snel en Simpel - blz 60)Lunch: Komkommerquiche uit de koekenpan (Weekmenu's - blz 78)
Diner: Preipannetje met banaan en dopererwten. Speklap (Snel en Simpel - blz 136)
VRIJDAG:
Ontbijt: Komkommersalade met 2 vezelcrackers (Kookboek 1 - blz 31)Diner= koolhydratenuur: Rode kool met spekjes (Kookboek 1 - blz 148)
Grip op Koolhydraten |
ZATERDAG:
Ontbijt: Vezelpap (Snel en Simpel - blz 60)Lunch: Wokschotel kipfilet met sperziebonen en taugé (Grip op Koolhydraten - blz 151)
Diner: Bruine bonensoep (Snel en Simpel - blz 107)
Snel & Simpel |
ZONDAG:
Ontbijt: MiM naar keuze (Grip Op Koolhydraten - blz 104/105)Lunch: Loempia-omelet (Snel en Simpel - blz 66)
Diner: Witte bonenschotel (Snel en Simpel - blz 143)
Reacties
Een reactie posten